Aš nesu didelė baklažanų megėja, todėl man reikia gerokai apgalvoti, kaip pasigaminti baklažaną taip, kad aš jį valgyčiau ir man būtų skanu! Taigi baklažanai kinietiškai! Aš mėgstu kinų virtuvę, mėgaujuosi ja retai, bet kartais tikrai pasilepinu ir vienas iš mėgstamiausių patiekalų yra baklažanai. Kinų kavinėje, šie baklažanai vadinasi žuvies skonio, kodėl man ne visai aišku, nes jokio žuvies skonio čia tikrai nerasite, na bent jau ten, kur valgau aš. Taigi nusprendžiau juos pasigaminti ir aš. Žinoma, tikrojo recepto aš nežinau, todėl vadovavausi savo ir vyro skonio receptoriais ir taip gimė štai šis, beproto skanus receptas! Tikrai skanu ir šį receptą kartosiu ne kartą, kas ieškote kažko naujo ir skanaus, drąsiai mėginkite! Komentaruose rašykite,kaip jums sekėsi pasigaminti ir ar skanu buvo.
Ingredientai:
1 nedidelis arba pusę vidutinio baklažano;
Morka;
Paprika;
Miltų ir krakmolo mišinys. Aš naudojau ryžių, grikių ir tapijokos mišinį;
Aliejus kepimui;
Druska, sojos padažas, medus, vanduo.
Gaminimo eiga:
Baklažaną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Apibarstykite druska ir leiskite pastovėti apie dešimt, penkiolika minučių, kol išbėgs skysčiai ir kartumas. Tuo tarpu, įpilkite aliejų į puodą, kuriame kepsite bakalažanus, gerai jį įkaitinkite, bet nesudeginkite. Miltų, krakmolo mišinį sumaišykite su vandeniu, kad gautųsi tiršta, į blynus panaši masė. Šioje masėje apvoliokite baklažanus ir kepkite įkaitusiame aiejuje, kol šiek tiek apskrus. Ilgai kepti tikrai nereikia, užtenka kelių minučių. Ištraukus, baklažanus padėkite ant popieriaus, kad nuvarvėtų aliejus. Taip iškepkite visus baklažanus.
Padažas: Vanduo, apie 300 ml, sojos padažas, pagal skonį, šiek tiek medaus, maždaug vienas, mažas šaukštelis, vienas, du valgomieji šaukštai miltų, krakmolo mišinio. Viską suplakite su blenderiu iki vientisos masės ir pilkite į įkaitusią keptuvę. Maišykite, tol kol sutirštės, kada padažas bus jau norimos konsistencijos, berkite baklažanų šiaudelius ir šiaudeliais pjaustytas morką bei papriką. Pakaitinkite apie vieną minutę, ne daugiau, nes kitaip viskas sutyž ir dėkite į lėkštę, skanaus.
Šis patiekalas puikiai tiks su ryžiais, aš naudojau ruduosius ryžius.
Straipsnio autorius: Olga Pocienė
Šaltinis: www.tupkstok.lt
Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra rekomenduojamojo pobūdžio. Čia pateikta informacija, nėra skirta diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet atsižvelkite į individualius poreikius ir konsultuokitės su gydytojais. Darydami pratimus namuose Jūs pilnai atsakote patys už save.