Tūpk! Stok!

Sumuštinukai su kiaušiniais ir smidrais! Puikus užkandis išalkus!

Šįkart dėmesys skiriamas kiaušiniams. Kiaušiniai labai prieštaringai vertinami visuomenėje, todėl yra nusistovėjusi nuomonė, jog kiaušiniai didina cholesterolio kiekį kraujyje, tačiau kiaušiniuose taip pat gausu fosfolipidų, mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje, todėl teigti, kad kiaušiniai didina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, negalima. Taigi nusiraminkite ir drąsiai valgykite kiaušinius, tik žinoma visur galioja ta pati taisyklė, saikas! Kiaušiniai yra labai vertingas produktas, kuriame gausu vitaminų ir mineralų. Tokio svarbaus vitamino B12, A, D, E, folio rūgšties ir kitų žmogaus organizmui taip reikalingų elementų. Todėl valgykite kiaušinius pusryčiams, vakarienei, kaip užkandį!

O aš siūlau išmėginti

tobulo skonio sumuštinį su smidrais ir kiaušiniais, kuris puikiai tiks užkandžiui tiek pirmoje, tiek antroje dienos pusėje. Toks sumuštinis suteiks energijos visos dienos bėgyje ir ilgam aprūpins organizmą visomis reikiamomis medžiagomis ir neleis stipriai išalkti, ko pasekoje, daugelis iš mūsų persivalgome, todėl būtinai užkandžiaukite, rinkitės sveikus ir subalansuotus užkandžius! Puikus pasirinkimas ant Vėlykų stalo! 

Receptas:

2 riekelės pilno grūdo be mielės ir be cukraus duonos;

1 didelis kietai virtas kiaušinis;

1 vnt  virtų smidrų ūglių;

Griežinėliais pjaustyti ridikėliai;

Saujalė liucernos daigų;

1 šaukštelis garstyčių;

 

Gaminimo eiga: Kiaušinį supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su garstyčiomis. Duonos riekę pertepkite kiaušinio ir garstyčių mišiniu. Ant viršaus suklokite liucernos daigus, griežinėliais pjaustytus ridikėlius ir perpus perpjautus smidrų ūglius. Suvožkite su kita duonos rieke ir perpjaukite per pusę. Išeiga 1 porcija.

1 porcijos maistinė vertė: 252 kcal, 20 g baltymų, 7 g riebalų, 24 g angliavandenių, 11 g skaidulų.

 

 

 

 

 

 

Komentarai

Komentarai

Susiję straipsniai