Šis pyragas, nei iš tolo neprilygsta, įprastiems kepiniams! O taip yra dėl jo puikios sudėties ir pagrindinio ingrediento – PUPELIŲ! Tikrai taip ir nei gramo miltų! Labai maistingas, daug skaidulų ir mineralų turintis skanėstas. Šį pyragą gaminu jau antrą kartą ir pastarajį kartą, man jis pasirodė, kiek sausokas, todėl šįkart pamėginau įdėti bananą ir skonis nenuvylė, jis tobulas! Drėgnas, šokoladinis ir kepintų riešutų skonio! Tikiuosi ir jums patiks, skanaukite ir vai6inkite kitus, tik patarimas, prieš vaišinant nesakykite, kad jis iš pupelių 😉 Patikėkite, to tikrai niekas nepastebės 😉
Receptas:
420 g skardinė konservuotų raudonųjų pupelių, perplautų ir nusausintų;
100 g juodo šokolado (85 proc. kakavos), lydyto ir pravėsinto;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 bananas;
30 g. kakavos (aš naudojau su vanile);
1 šaukštelis kepimo miltelių;
2 valgomieji šaukštai agavų sirupo;
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto arba vanilės ankšties;
1 šaukštelis cinamono;
žiupsnelis druskos;
kokos drožlės;
riešutų ir džiovintų vaisių mišinys;
Gaminimo eiga: Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą (išskyrus, kokoso, riešutų ir džiovintų vaisių mišinį) ir sutriname iki vientisos masės. Mišinį šaukštu sukrėčiame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant jo suberiame kokoso drožles, riešutų ir džiovintų vaisių mišinį. Kepame orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 25 min. Ištraukus leidžiame atvėsti ir valgome. Skanaus! Išeiga apie 16 kvadratėlių.
1 porcijos maistinė vertė: 172 kcal, 4 g baltymų, 12 g riebalų, 14 g angliavandenių, 3 g skaidulų.